Foredrag og tekst fra Godt fra kysten – mat og drikke fra Hitra og Frøya
Foredrag om Tang og TareTang og Tare er kjempespennende! Bli med Ellen Johansen ned i fjæra på Frøya. Lær om de forskjellige sortene og hva du kan bruke de til.
Posted by Godt fra kysten – mat og drikke fra Hitra og Frøya on Monday, July 27, 2020
TANG & TARE ER FERSKVARE
Kan oppbevares noen timer eller over natta på kjølerom før man starter rensking og sortering. Skyll gjerne i reint sjøvann eller ferskvann før tørking.
TØRKING:
• Større tarearter kan henges opp og lufttørkes ute hvis det er ideelle forhold (sol og vind)
• Man kan også tørke råvarene i varmluftsovn på rist Spre godt utover. (max 45 `C ) – ha gjerne døren på gløtt, slik at fukt slippes ut. Det er en fordel og tørke lite i gangen.
Når taren «smuldrer «mellom fingrene er den tørr nok til å oppbevares i tette glass , og på et mørkt sted .
BLANSJERING og FRYSING
Egner seg godt til de større taretypene . Etter sortering og kutting, gies de et raskt oppkok, før hurtig avkjøling i isvann
Pakkes porsjonsvis i vakuumposer og fryses..