Stor begeistring for livet i fjæra

I fjor deltok Trondheim fridykkerklubb for første gang på Barnas Store Fjæredag i regi av Barnas Turlag Klæbu, og etter fjorårets suksess var det ikke et alternativ å utebli i år.

Det er sjeldent at det er så stas å være dykker som på en dag som denne. Sola skinte, det var et yrende liv, vi fikk misjonert litt om det fantastiske livet i havet, og plukket søppel på samme tid. Som belønning ble vi bli beundret av store barneøyne og fikk servert ferskgrillede fiskekaker. Kanskje har vi inspirert noen fremtidige hav-ambassadører.

Vi hadde stand sammen med Draugen Froskemannsklubb og Pingvin Sportsdykkerklubb, som også er en del av Sør-Trøndelag Dykkekrets, og alle fikk mye oppmerksomhet fra både stort og smått.

Små fjes og våte hender

Stor aktivitet rundt akvariene. Foto: Hege Røkenes

Vi hadde med oss noen små akvarier som vi fylte med liv fra fjæra hvor barna kunne prøve på seg dykkemaske og titte ned i vannet. Det var stor stas, selv om det ble litt kaldt i fjeset for de minste. Utstyr hadde vi som de kunne se og ta på, og det ble stilt mange undrende spørsmål.

Dykkere i vannet

8 fridykkere var i vannet løpet av dagen, hvorav den yngste var Sanna på 9 år. Disse gjorde en fantastisk innsats i å hente opp søppel og skrot fra havbunnen. Visste du at opp mot 94% av all plasten som havner i havet, ender opp på bunnen? Det er derfor viktig at noen kan plukke dette opp før det blir dratt ned i det store dypet hvor det blir vanskeligere å få tak i.

Vinnere av konkurransen

På standen til klubben hadde vi en liten konkurranse hvor man kunne vinne

ABC-utstyr for barn, altså et sett med maske, snorkel og svømmeføtter. 22 barn deltok og vi har trukket de heldige vinnerne av premien som er sponset av MidtDykk. De heldige ble; en gutt på

12 år og ei jente på 7, dere vil motta en e-post fra oss. Vi gratulerer så masse og håper vi ser dere i fridykkemiljøet framover.

Velkommen i klubben

Til slutt vil vi invitere alle som er interessert i å prøve fridykking til å ta kontakt med oss, vi har uforpliktende prøvetrening i Pirbadet hver første søndag i måneden. Les mer om klubben og våre treninger på www.trdfridykk.no/trening.
Takk til Norges Dykkeforbund, Sparebankstiftelsen DNB, Hold Norge Rent

Flere bilder fra dagen

 

 

Foto: Hege Røkenes
Livlig på standen. Foto: Hege Røkenes
Trond viser fram fangsten. Foto: Hege Røkenes

Publisert: 3. mai 2018