Starmus Science Camp

18. – 23. Juni 2017 går Starmus festivalen (https://www.starmus.com/) av stabelen i selveste Trondheim, og Trondheim fridykkerklubb er samarbeidspartner.

Starmus er en internasjonal festival som setter fokus på astronomi, utforsking av verdensrommet, musikk, kunst og andre forskningsområder som biologi og kjemi.

The Starmus Festival was born to celebrate science and the arts with the goal of bringing an understanding and appreciation of science to the public at large.

Store navn på plakaten

Starmus ble startet av Brian May, gitaristen i rockebandet Queen i 2007, og holdes nå for 4 gang. I år har de æren av ønske velkommen til blant annet Stephen Hawking, Buzz Aldrin , Oliver Stone, Brian Cox, Christer Fuglesang, May-Britt Moser og Edvard Moser.

Forbilder for neste generasjon

En del av Starmus sin visjon er å skape nye forbilder for den oppvoksende generasjonen. Den ønsker også å inspirere barns naturlige nyskjerrighet og gi et statusløft til kunnskapsformidling og undervisning. Trondheim fridykkerklubb kan stolt meddele at vi er en av samarbeidspartnerne til Trondheim kommune som arrangerer Starmus Science camp, en sommerskole for elever på 5. – 7. trinn.

Introduksjon til fridykking og livet i havet

Klubbens mål ved å delta på Starmus Science Camp er å bidra til å inspirere barn til å lære om det fantastiske livet som finnes i havet, og samtidig gjøre de bevisste på dets sårbarhet. I tillegg er fysikken rundt fridykking et meget relevant tema i denne sammenhengen. Hva er det som gjør at vi mennesker kan holde pusten så lenge, og dykke så dypt?
Her kan du lese mer om Starmus Science Camp: https://sites.google.com/skole.tron…

Fra programmet: Fridykk ned i havets hemmeligheter

Sted: Djupvika/Østmarkneset/Ilsvika
Dager: Tirsdag
Alder: 7. – 9. Trinn
Tid: 09.30 – 14.00
Type: Dagstilbud

Forhåndskunnskaper: Må være svømmedyktig og i god fysisk form.

Behov for utstyr: Badetøy. Hvis eleven har våtdrakt, dykkermaske, snorkel eller svømmeføtter, ta med det.
Antall elever: 10

Fridykking og snorkling er en fantastisk måte å bli kjent med havet. Med enkelt utstyr kan man se spennende fisk, svømme gjennom tareskogen og være vektløs under vann. En fridykker dykker uten luft på flaske, og må derfor vite hvordan en kan holde pusten på en trygg måte. Dette skal vi lære, og samtidig skal vi finne ut hvor like mennesker og sjøpattedyr er når det gjelder akkurat dette. Vi skal selvfølgelig ta en tur i vannet og undersøke hva vi finner av liv i Trondheimfjordens grunnere deler. Andreas og Monica er begge livrednings- og fridykkerinstruktører i Trondheim fridykkerklubb, og de gleder seg til å ta imot elever med interesse for havet!

Publisert: 30. mai 2017