Sesongkickoff 2017 til Tautra

30.mars – 2. april 2017 – Foto: Wil Lee-Wright

Vi innlosjerte oss på det flotte klubbhuset til Trondheim seilforening, keiserriket Cuba på nordsiden av Tautra. Våren var i anmarsj og det var tosifrede plussgrader i lufta.

Tradisjonen tro på den første dagen i helga ble det disket opp med fredagstaco, etterfulgt av gjennomgang av sikkerhetsrutiner, planlegging av morgendagens dykking, og ikke minst litt utstyrsrigging.

Keiserriket Cuba. Foto: Miroslav Tobola

Etter en god frokost var det revejakt i kjelleren etter at det under et nattlig dobesøk smatt en rev inn i huset. En hel delegasjon armert med kamera gikk ned i kjelleren på leting før det etter en god stund spennende leting ble avslørt at det hele var en aprilspøk.

Klar for dykking. Foto: Wil Lee-Wright

Påkledd og klar for dykking delte vi oss inn i tre ulike grupper. Ei gruppe tok sine sjøprøver for CMAS***-sertifikatet, ei gruppe gikk over på vestsiden av øya, mens den siste valgte å svømme nordover. Fjorden spanderte ikke mere enn 6 grader på oss, men de fleste var godt skodd for forholdene. Med våren i anmarsj var det en god del nakensnegler, taren har satt fart og rognkjeksa har begynt å trekke opp fra dypet for å gyte.

Kursgjeng klar på brygga. Foto: Wil Lee-Wright

Til middagsbordet lørdag var vi 14 voksne og 5 barn. Det ble fortært en hel mengde pasta bolognese, og en spontan quiz med dyrelyder i fra havet, fra ei barnebok, ble middagens underholdning.

Kvelden gikk for noen med til å skrive noen søknader om støtte til klubbhuset, mens noen spilte brettspill, og andre tilberedte og delte ut smaksprøver på fersk sukkertare som var dagens mest spennende spisbare fangst.

Etter frokost søndag var det igjen klart for dykking og vi dro ut i ulike retninger ut i fra hva man hadde lyst til å se og oppleve. Noen liker områder med strøm og bratte vegger, mens andre liker dyrelivet mellom tang og tare. Jegerne venter fortsatt i spenning på at storfisken skal komme inn fjorden og på dykkbare dybder.

En gladsel under dykking. Foto: Hege Røkenes

Under dykket ble det funnet en del glass og porselen blant annet en tekanne som etter litt research viste seg å stamme fra 2. verdenskrig og NS Ungdomsfylking (Hitlerjugend avdeling Norge). Så man kan også bedrive skattejakt under vann.

Sesongen 2017 er offisielt i gang, og vi gleder oss til flere fine turer utover våren, sommeren og høsten.

 

Foto: Wil Lee-Wright
Foto: Wil Lee-Wright
Foto: Wil Lee-Wright 

Publisert: 13. april 2017