Gruppebilde fra ryddeaksjon på Skansen.

Ryddeaksjon på Skansen

En nydelig lørdag formiddag på senhøsten hadde Draugen Froskemannsklubb invitert til felles ryddedugnad for å “Få opp dritten”. Det var frost på bakken og minusgrader i luften, men det satte ingen stopper for en stor gruppe dykkere som var innstilt på å gjøre en innsats for miljøet. I tillegg stilte også Blueye Robotics med sin undervannsdrone for å hjelpe til med å lokalisere søppel.

Takk til Norges Dykkeforbund, Sparebankstiftelsen DNB, Trondheim Havn IKS og Draugen for godt initiativ.

Felles briefing. Foto: Jan-Inge Edvardsen

5 fridykkere i vannet

Vi hadde 5 stykker fra Trondheim fridykkerklubb som skulle ut i vannet for å hente opp søppel og et par stykker som holdt seg tørr på land for å ta imot avfall, være dykkeleder og skape trivsel for øvrig. Klubben sitt popuptelt og en gassovn var med som gjorde omkledningen til en meget behagelig opplevelse.

Fokusområde; Gjestebrygga

Området som var valgt ut var gjestebrygga på Skansen. Det var mangt og meget som ble plukket. En del gjengangere som ølbokser, engangsplast, glassflasker, taustumper og ymse ugjenkjennelige plastdeler. Noen av de mer spennende funnene var en hel og fin sykkel, et maritimt toalett, en båtpropell, en hagestol og en plastkrakk.

Draugen stilte med varme vafler, twist, og en termos med varm kaffe eller te var aldri langt unna.
Solen skinte og det var god stemning, selv med en bismak for alt det folk får seg til å kaste fra seg i havet.

Klubben har som en av sine kjerneverdier at vi skal ta vare på miljøet, så det blir nok ikke altfor lenge til neste ryddeaksjon.

Glem ikke å plukke søppel du kommer over når du dykker rundt om i fjorden, da blir dykkestedet ett hakk finere for den neste som kommer.

 

Publisert: 28. oktober 2018