UV jakt

Dykkested

Undervannsjegeren oppsøker gjerne områder med mye strøm. Der fisken trives, trives også UV-jegeren. Gode fiskeplasser er som regel også gode steder for undervannsjakt.

Jaktmetode

Det er i hovedsak to måter å jakte på. Hvis du er ute etter bunnfisk, som steinbit og breiflabb, må du bevege deg. Når fisken ligger stille, er det opp til jegeren å finne den. Undervannsjegeren som driver oppsøkingsjakt svømmer mye, dekker store områder og lærer etterhvert å kjenne igjen bunn og strømforhold hvor disse fiskene trives. Skal du jakte frittsvømmende (pelagisk) fisk er det ofte en bedre taktikk å legge seg på bunnen, kanskje skjult bak en stein eller i tare, og vente på fisken. En dykker som ligger rolig, forbrenner mindre oksygen enn en som svømmer. En dreven uv-jeger kan ligge rolig på bunnen et par minutter, men ingen presser bunntiden i denne situasjonen.

Kunnskaper og holdninger

Undervannsjegeren kjenner igjen de vanligste fiskeartene, og skyter bare dem han vil spise. Han vet også at noen arter er fredet, og at det finnes minstemål. Undervannsjegeren er regelmessig innom fiskeridirektoratets hjemmeside, og har lastet ned fritidsfiske-appen på mobilen. Og kanskje viktigst: Undervannsjegeren er ikke alltid undervannsjeger. Han nyter livet i havet også når han ikke skyter på det, og dykker ofte uten harpun.

Vil du utvikle deg som UV jeger? Bli medlem i Trondheim fridykkerklubb.