UV foto

Film og foto

Med et actionkamera festet til maska eller harpunen kan du filme dykkene dine. Det er morsomt og lærerikt å se filmene etterpå. Et actionkamera filmer “alt”, så den som vil lage spesielt gode filmer, har en redigeringsjobb å gjøre etter dykket. Dykkere som tar stillbilder har ofte et større kamera og en eller flere blitser. Livet i havet er noe av det vakreste og mest fremmedartede man kan fotografere.

Lysforhold

Å bruke et kamera under vann er annerledes enn når man er på land. Siden vann absorberer rødt, gult og oransj lys, har undervannsbilder ofte mye blått i seg. For å ivareta fargene har UV-fotografen ofte lagt minst like mye penger i en god lysrigg som i kameraet. Av samme grunn tar hun også ofte nærbilder.

Først dykking, så foto

For fridykkeren er det ekstra viktig å være trygg på dykkingen og dine egne grenser, før du tar med et kamera ned i dypet. På den annen side blir et godt undervannsfoto enda bedre når du vet at du tok det på 17 meters dyp uten luft, at du fant roen og klarte å holde fokus.

Det kreves kunnskap og erfaring for å bli en god undervannsfotograf. Trondheim fridykkerklubb har mange medlemmer som utvikler sine fotoferdigheter sammen. Du er velkommen til å bli med!