Klubbåret 2017

Veksten i året 2017 har ikke vært noe mindre enn i 2016. Ved utgangen av året registrer klubben 163 medlemmer hvorav 119 er voksne, 44 er barn og ungdom. Aldersspennet er også stort; fra 0 til 55 år, med utrolig mange spennende og flinke folk!

Kursdeltakere på ett av årets mange kurs. Foto: Monica Dybivk
Klubben har gjennom året holdt 6 ulike grunnkurs i fridykking og har utdannet mange nye fridykkere. I tillegg til videregående apneakurs, førstehjelp- og instruktørkurs.
Det økte medlemstallet har gitt økt aktivitet på bassengtreningene, og i 2017 fikk vi flere timer og boltre oss på. Det jobbes for å strukturere treningene for å gi et godt tilbud til både ferske fridykkere, og for de som ønsker et mer organisert opplegg rundt apneatrening i 2018.
Vi har tilbudt gratis prøvetimer for de som ønsker å finne ut litt mer om hva vi driver med før de blir med i klubben eller på kurs, og vi har fått mye skryt for å ha et såpass bredt og åpent tilbud til alle som ønsker å være med.

Instruktør Jonathan går gjennom litt teori på bassengkanten. Foto: Monica Dybvik

Integrering gjennom fridykking

Året 2017 startet med en aktivitet vi har jobbet lenge med å få i gang sammen med Trondheim kommune. I januar kunne vi tilby ungdom ved flyktningemottak i Trondheim et introduksjonskurs i fridykking. Dette falt i godt smak hos de 8 som deltok, og flere har også deltatt på våre treninger i ettertid.

Vannglede for store og små. Foto: Monica Dybvik

Kurs for barn og foresatte

Samme måned satte også vårt første kombinerte kurs for barn og foresatte i gang, hvor både barn og voksen blir sertifisert over 10 uker. Dette var en så stor suksess at vi kjørte kurs nummer 2 i november, som også denne gangen ble fullbooket.

Dugnad i klubbhuset. Byggherre Emil leder an og lærer opp. Foto: Hege Røkenes

Klubbhuset blir realitet

I april satte vi igang, etter mange timer prosjektering, planlegging og finansiering, med vårt største prosjekt så langt, nemlig vårt tilkomne klubbhus. På kickoff helgen i mars kom vi godt i gang med fundament for gulv og vegger. Dugnadsånden har vært god og klubbhuset har tatt form. I skrivende stund har medlemmene klokket inn over 550 timer med dugnadsarbeid – noe som også gjenspeiler at vi ikke er veldig langt unna å komme i mål. Det har allerede blitt holdt kursteori og andre mindre samlinger der, men det gjenstår fortsatt å få permanent strøm, vann, utstyrsbod, bad og garderobe på plass før vi er i full drift. Med en siste innspurt får vi dette klart i løpet av starten på 2018. Og er det noen sponsorer der ute som kunne tenke seg å hjelpe oss, ta kontakt på post@trdfridykk.no.
En litt annen dugnad gjorde klubben for filmen Tåkeland, hvor vi stilte som redningsfridykkere under innspilling. Dugnaden ga noe inntekt til klubbhuset og en gutt i klubben fikk en statistrolle i filmen. Dette var en gøy dugnadsjobb, og vi gleder oss til å se filmen.

UV jakt på Hitra. Foto: Monica Dybvik

Tur

Året startet med en utenlandstur til Tenerife. Utenlandsturer er noe som står høyt på listen for 2018. Vårsesongen her hjemme startet med en noe vindfull og grå tur til Tautra. Været satte ingen stopper for eventyrlystne fridykkere som dro på oppdagelsesferd på alle kanter av øya. Flere fikk også fullført sine sjøprøver og ble ferdig sertifisert til ***-nivå fridykkere.
I løpet av sommeren og høsten arrangeres flere turer til nær og fjern. Det ble endel turer til blant annet Hitra og Fjellværøya. Et annet populært tilbud er den organiserte dykkingen hver onsdag ettermiddag, som ble gjennomført i de lyse vår, sommer og høstukene. Sommersesongen ble avsluttet med klubbens årlige høsttur til Skårøya med overnatting på Hitra Leirskole. Over 30 små og store deltok på årets tur som bød på variert dykking og opplæring i jakt med harpun.

UV hockey er en bra aktivitet for å trene med høy intensitet. Foto: NDF

60 år for dykkeforbundet

Norges dykkeforbund hadde i år sitt 60-årsjubileum og valgte å legge markeringen av dette til Trondheim. Trondheim fridykkerklubb var så heldig å bli invitert til å vise fram klubben både gjennom foredrag og ulike aktiviteter for de som deltok fra klubber i resten av landet.
Fridykkere har blitt en stor andel av NDF medlemmene i løpet av de siste årene og Trondheim fridykkerklubb fikk stor oppmerksomhet som en klubb med et allsidig aktivitetstilbud, med en stor andel aktive damer, og ikke minst som en av de klubbene i landet med størst vekst.

Flere instruktører

På forsommeren utdannes det nye instruktører til å holde både treninger og kurs. Vi kommer til å ha behov for flere instruktører i 2018 for å holde oppe kvaliteten på våre treninger, samt at det ikke blir for mye belastning på enkelte. Har du en instruktør i magen? Du behøver kun å være sertifisert til ***, for å ta steget til å bli instruktør. Vi setter mer enn gjerne opp ekstra kurs for de som mangler stjerner med mål om å bli instruktør i 2018.

Verdenskjent vitenskapsfestival

For første gang ble Starmus arrangert i Norge, og da i Trondheim. Et av Starmus sine mål er å gi tilbake til barn og unge. Gjennom Trondheim kommune ble Starmus Science Camp arrangert, og Trondheim fridykkerklubb ble med som en av tilbyderne med et introduksjonskurs til fridykking med fokus på fysikken i sporten.

Rydding av søppel og skrot i fjæra. Foto: Monica Dybvik

Tar vare på havet

På 6. mai som er satt som den offisielle strandryddedagen av Hold Norge Rent – ryddet vi sammen med Barnas Turlag Klæbu og Trondhjem turforening på den Store Fjæredagen. Det var mange store barneøyne etterhvert som fridykkerne hentet opp både søppel og dyreliv i fra havet. Kanskje fikk vi inspirert noen unge framtidige fridykkere og Blekkulfer. I tillegg har klubben også ryddet sammen med Project Baseline Trondheim og On the same boat på vårhalvåret. Flere fra klubben deltok også i Draugen Froskemannsklubb sin 5-minute cleanup på Texacobrygga i løpet av sommeren.

Juleavslutning

Året ble avsluttet på Husebybadet hvor mange tok med sine små som fikk tatt et julebad og spist pepperkaker. Det nye året kommer til å bli innviet med den nye tradisjonen fra i fjor med sauna og nyttårsbad, dato kommer.

2018 blir vel så bra

Vi har allerede lagt mange planer for 2018. Årsmøtet blir i mars, men allerede i januar er det satt opp nyttårsbord for våre medlemmer, og vi håper at mange vil bli med på dette. Det vil bli et yogakurs for fridykkere i starten av året, flere grunnkurs etter hvert og ikke minst mange turer ut over – Høstturen til Skårøya er selvskreven.
Klubben ønsker å takke alle medlemmer for iherdig innsats og engasjement i året som har gått, og håper at alle blir med i 2018 for et nytt år med nye eventyr.
Vil du dykke med oss? Meld deg inn i klubben, eller meld deg på vårt nyhetsbrev for å få e-post når vi arrangerer vårt neste nybegynnerkurs.

Godt nytt år fra Trondheim fridykkerklubb!

Publisert: 31. desember 2017