En ung fridykkerjente som smiler og gir tommel opp.

Kjære fridykkere

Tusen takk for felles opplevelser, havglede, bassengglede, fellesskapsglede, dykkeglede og vannglede. 

Til tross for et krevende år for mange, og på mange måter, har vi sammen klart å skape gode opplevelser for store og små gjennom fridykkerklubben vår. 

I år har klubben avholdt flere grunnkurs i fridykking, og involvert mange nye dykkere i klubben slik at vi har stadig flere vi kan kose oss i havet sammen med. Klubben har også avholdt sitt første apnea-kurs, som ble en stor suksess, selv om norgesmesterskapet ble avlyst. Og vi har hatt flere fellesturer og arrangementer enn vi kunne håpe på i et slikt år. I Pirbadet har vi kjørt treninger i hele høst med en dedikert gruppe dykkere som har lekt mye og utviklet prikkfri teknikk.

Vi som har vært trenere for familiegruppa dette året har sett barn og ungdom utvikle god teknikk og mestre nye øvelser. Vi har lekt mye! Vi har sett barn som lærer bort til sine foreldre, og foreldre som leker og har det gøy sammen med barna sine og andre familier. Sammen har vi har opplevd havet, hatt besøk av marinbiologer, smakt på tang og svømt med fisk og krabber. Vi har spist kråkebollerogn og svømt med havfruehaler. Vår første hel-ukes fridykkerleir ble en stor suksess med fantastisk stemning og opplevelser. 

Den nye gruppa for familier med barn i alderen 0-9 er så dyktige dykkere at også fikk egen trener. Her er det god stemning, teknikkøvelser og mye lek. Ikke visste vi at barn fra 0-9 kunne være så dyktige fridykkere, dere imponerer stadig! 

OK! Foto: Runa.

10+ gruppa har også veldig dyktige dykkere og laget mye god stemning. Her har vi kjørt lekt og trent oss på veien mot fridykkersertifikat, og i løpet av høsten har 30 barn, ungdommer og foreldre sertifisert seg til en- og to stjerners CMAS fridykkersertifikat! Imponerende!

I tillegg har vi det som sikkert er Trondheims beste redningsteam! Dette er en gjeng med barn og foreldre som etter hvert blir eksperter både på redning og hvordan man dykker trygt, sikrer seg selv og andre. Det er vi trenerne utrolig imponerte over, og ikke minst stolte av å kunne fortelle om dette og skryte av. VI har rett og slett utrolig mange flinke barn, ungdommer og foreldre i klubben vår!

Med så mange dyktige og ivrige fridykkere har vi blitt enige om en ny fokus for 2021:

“UT I HAVET”

“Ut i havet” vil være fokus på treningene våre i pirbadet (sikring, buddysystem, lys og lyd, utligning, strøm osv). I tillegg vil vi ettersom våren kommer arrangere ulike events hvor vi møtes og hopper i havet. Her trenger vi drahjelp og gode ideer til events fra familiene. Husk at alle barnemedlemmer har gratis lån av drakt i klubben. 

Monica og en liten spirende fridykker. Foto: Runa

Trenerteam 2021:

  • Hovedansvarlig apnea og CMAS***: Andreas
  • Hovedansvarlig CMAS* og **: Monica
  • Hovedansvarlig barn- og familie: : Runa
  • 10+ treninger: Runa, Nils Erik, Bjørg og Tonje
  • 0-9 treninger: Geir, Maria og Ida
  • Voksen og apneatreninger: Andreas
  • Ser frem til å plaske med dere i 2021.

PS: Ikke glem ryddeaksjonen 3. juledag! Mer info på Medlemsgruppe på facebook.

Med hilsen instruktører og trenere Trondheim fridykkerklubb

Publisert: 21. desember 2020