Høsttur til Skårøya

Den etterlengtede fredagen kom, fredag 22.september. Høstens høydepunkt er her. 30 voksne og 6 barn kjører stablet sammen med dykkerutstyret i private biler til Kvenvær.

Martin og Knut frakter alle etter tur og orden til øya med. Ja Skårøya! Dette paradiset på jorden, i alle fall for undertegnede.

Paradiset Skårøya. Foto: Tim

God mat og dykkeplanleging

Noen kom tidligere på dagen og fikk til et dykk før kveldsmaten, andre kom senere, men til kveldsmaten er vi alle sammen på plass. Georgiansk gryterett ala undertegnede. Stemningen er god, alle hjelper til der de kan. Mange spørsmål, og svarene kommer etter hvert.
Sammen med kjentmann og båtfører Knut legger vi planer om dykking.

Klar for tur. Foto: Tim

Flotte forhold for langtur

Lørdagsdykk går langt ut på havet, til Blåskykøya, et sted hvor været tillater dykking kun 4 – 5 dager i året. Vi er heldig, lørdagen er en av disse dagene. Noen velger kajakk og dykking i nærområdet. Naturopplevelser er fantastiske.

Foto: Miroslav Tobola

Fangsten er ikke av de største hverken når det gjelder mengder eller størrelsen, men Martin får sine 8 kg fiskefilet så han kan lage en deilig fiskegrateng. God mat, god stemning. Til kaffe flytter vi til «sofa-rommet» litt lek og kake. Spesielt pyntet kake til anledningen. Stemningen stiger, men det var en lang dag og de fleste finner seng etter hvert, kun noen få holder praten over midnatt.

Foto: Monica Dybvik

Besøk til Hummerkatedralen

Søndagsdykk er i nærområdet, da vi skal rydde og reise hjem i dag. Men du trenger ikke dra langt ut før du finner perler av naturopplevelser, som for eksempel «Hummerkatedralen»!
Felles opprydding gikk som smurt da alle bidro aktiv – likedan som under hele turen ved matlaging og rydding – for en herlig gjeng å bli med på tur!

Skårøya – alltid en vinner

Denne dykketuren var som forventet fabelaktig! Været kunne ikke vært bedre, enkelte fant det til og med fristende å ta en dukkert eller to uten våtdrakt! Fin jakt og masse fantastiske naturopplevelser! Det gjenstår bare å glede seg til neste år!

Miro – turansvarlig

Publisert: 21. oktober 2017