Fridykking for barn og ungdom

Aktivitetsdag for barn og ungdom med introduksjon til fridykking ble en fantastisk suksess. Hele 29 spente deltagere og av de var det 14 barn som fikk lære om fridykking og om den fantastiske klubben vår.

Teoretisk grunnlag

Vi startet med pizza og drikke mens vi delte ut vannmerkeheftet fra NDF. Praten gikk lett mellom barn og foreldre. Noen av barna hadde allerede vært på våre treninger sammen med sine foreldre og noen var helt nye fjes. Felles for alle var at de gledet seg stort til denne dagen og hadde spisset alle sanser! Etter en kort presentasjon rundt bordet startet vi på introduksjon av hva fridykking er og litt om klubben vår og hva vi holder på med. «Ojj» hørtes fra deltagerne når vi kunne fortelle at vi på treninger spiller ballspill, rugby, hockey og bryner oss på hinderløyper under vann, og at vi dykker i sjøen i våtdrakt med kun våre egne lunger som luftkilde. Etter å ha gått igjennom utstyr, dykkeflagg og øvrig sikkerhet, så snakket vi om det å ta vare på havet og ta med søpla hjem.

Inspirasjon og kunnskap

Filmen fra en av våre Skårøya turer ble vist frem og etterpå trente vi litt på håndsignaler. Vi snakket videre om kroppen vår og hva som skjer med den når vi dykker og at når vi fridykker så finner vi roen, men først og fremst ha det gøy! Audun fra Trondheim fridykkerklubb fortalte om undervannsjakt og Marte fra NTNUI dykkegruppa fortalte om undervannsrugby. Takk for gode presentasjoner til begge to!

Lek og moro for små og store. Foto: Monica Dybvik (bildet ble tatt ved en tidligere anledning)

Tid for basseng

Så var det bassengtid. Barna og foreldre fikk testet finnesvømming, fylling av maske og pusting igjennom snorkel uten å ha på maske. Vi kjente på trykkutligning i ørene, fikk øvd på neddykk, svømming langs bunn og saltoer, alt etterfulgt av ok-tegn. Dette gikk lekende lett for de fleste. Etter hinderløypa og henting av dykkeleker på bunn tok vi brannmannslenka hvor både foreldre og barn fikk prøvd seg på å holde seg flytende leeenge! For en fantastisk innsats av alle sammen. Ekstra artig for instruktørene med mange tilbakemeldinger om at dette var gøy.

Motivasjon og vannglede

Det var tydeligvis mange vordene dykkere blant barna da mange av de var mer under vann enn over! Vannmerker til vannmerkeheftet, klistremerker vil bli sendt ut til alle per post. Alle deltakere vil få tilbud om CMAS* kurs som vil bli sendt ut per e-post sammen med anbefaling av utstyr til barn. Vi håper å se dere igjen på et kurs, en tur eller på våre treninger framover. Husk at billetten til Pirbadet varer ut året for vår treningstid, søndag kl. 19:00 (oppmøte 18:40 i resepsjonen).

Publisert: 17. november 2016