Laster aktiviteter

All aktiviteter for Barn- og foresattkurs, CMAS 1* med havfolkhaler

« Alle aktiviteter

oktober 2018

Barn- og foresattkurs, CMAS 1* med havfolkhaler

28. oktober 2018
|Gjentakende aktivitet (Se alle)

An event every week that begins at 00:00 on søndag, repeating until 11. november 2018

Trondheim, Sør-Trøndelag Norway
kr2500 – kr3000

Stadig flere oppdager at Norge er minst like vakkert under vann som over, og at fridykking er en fantastisk måte å oppleve verden under vann. Fridykking er en aktivitet for alle, hvor fokuset er på opplevelser og gøy, ikke konkurranse, og barnefamilier kan gjøre dette som en spennende fellesaktivitet. Trondheim fridykkerklubb tilbyr nå et barn- og foresattkurs for å hjelpe til med å gjøre familier trygge på å utforske vannet sammen. I dette kurset lærer vi hvordan vi dykker på…

Les mer »

Ofte stilte spørsmål

Passer dette faktisk for barn? Er det ikke kaldt i vannet?

Ved bassengøktene vil vi bruke både treningsbassenget og varmebassenget etter behov, og tilpasser dette etter både voksne og barn. Vi anbefaler shorty-drakt til barna ved bassengøktene.

Ved fridykking i havet er en god drakt alt du trenger for ikke å fryse, selv midtvinters. Og så lenge du ikke fryser, da kan du velge å plaske i overflaten, eller dykke dypt. Noe for alle nivåer. Når våren kommer blir det mulighet for å bli med ut i det fantastiske havet. Klubben har også noen fridykkerdrakter til både barn og voksne som kan lånes gratis av medlemmer, samt felles turer og arrangementer godt tilpasset alle aldre.

Kan 1 voksen ha med to barn?

I utgangspunktet ikke, men det kan vurderes. Dette har med sikkerhet å gjøre: Vi vil helst at forholdet voksne/barn skal være mer enn 1 til 1.

Trenger vi utstyr?

Vi har noe utstyr til utlåns, men ikke nok til alle. Etter andre gang bør alle ha eget ABC-utstyr: Maske, snorkel, og svømmeføtter. Mange av barna bruker i tillegg shorty-drakt for å holde litt ekstra på varmen.

Hva betyr det å være svømmedyktig?

Du må bl.a. kunne svømme 100 meter for å få sertifikatet. Vi prøver litt på første dag.

Hva om vi ikke klarer alt som skal til for å få sertifikat?

Det blir muligheter for å øve seg i klubbens treningstid, og vi kan arrangere tester på et senere tidspunkt.

Hva dekkes av kursavgiften?

I tillegg til all undervisning og sertifisering gjennom Norges Dykkeforbund(NDF)/ klubbsertifikat får hvert barn/foresatt-par får en lærebok.

Hvor foregår teoriundervisningen?

Mesteparten av teoriundervisningen blir gitt i moderate porsjoner på bassengkanten. Helst ved varmebassenget der det er stille og rolig. Noe teori vil også presenteres den første økta i klubbhuset. Ta med matpakke!

Får barn og voksne samme teoriundervisning?

Ja. Vi har klokkertro på at voksne skal kunne henge med på undervisning for barn.

Blir det hjemmelekser? Kan vi studere litt på egenhånd?

Det vil bli lagt opp til noen småoppgaver hvor barn og voksne kan samarbeide. En bok er inkludert i kursavgiften per par, denne vil bli brukt til teoridelen.

Blir det en eksamen?

For å få sertifikatet må man fullføre noen praktiske tester og en liten teoretisk utsjekk.

Og vi skal i sjøen?

All undervisningen i dette kurset foregår i basseng. Som medlem av Trondheim fridykkerklubb vil bli gode muligheter for å være med på sjødykk sammen med klubben til våren

Hva er poenget med sertifikatet?

Sertifikatet er i praksis kursbeviset. CMAS 1* fridykker-sertifikatet betyr at dere har gått gjennom et pensum som er godkjent av en internasjonal dykkeorganisasjon (CMAS), og det er første trinn hvis man har lyst til å gå videre med mer avanserte kurs (f.eks. Konkurransefridykking, undervannsjakt, e.l.) Vi har også stor fokus på sikkerhet både for våre store og små dykkere og mener dette sertifikatet er et godt utgangspunkt i trygg dykking for hele familien.